16 Nisan 2008 Çarşamba

Bulgaristan'ın Gülü Azis

















7 mart 1978 de Bulgaristanda doğan Azis şuan Bulgaristanın en iyi chalga şarkıcısı olarak gösteriliyor.Bir nevi bizim buraların Tarkan'ı.Tabi Bulgaristan gibi bir yerde cross-dresser bi şarkıcı nasıl çıkabiliyor diyorsanız sanırım ekmek kavgası..Azis kendisi de bunu tv showlarında açıklıyor.''Normal'' haliyle çıkarttığı albümlerde büyük hüsrana uğramasının ardından bu şekle şemale girince birden ünün artmaması şaşırtıcı olurdu.
Sadece kılığı kıyafetiylede dikkatleri üzerine toplamıyor sesi de bir o kadar güçlü olan Azis Bulgaristanda gelmiş geçmiş en ünlü 21. kişi olarak anılıyor..ki bunlardan hayatta olan sadece 2 kişi olduğunu düşünürsek baya iyi bir sıralamada bulunuyor.Dediğim gibi Az gelişmiş gözüyle baktığımız Bulgaristanda böyle bir aşmışlıkla karşılaşmak ve o adamı bu kadar el üstünde tutmalarına şaşmamak elde değil..
Günümüzde Bülent Ersoy'a demediğini bırakmayan bizler (bkz:dönme dolap,mahlukat,rezil,iğrenç......vb) Azis gibi birisine sahip olsak neler derdik bilemiyorum.Ha sahip değilmiyiz evet sahibiz ama o kişiler etrafına 8 tane kız alıpta gezen ve kendilerini kamufle ettiklerini sanan kişiler..Kimsenin özelhayatına karışmak gibi bir niyetim yok herkesin kendi seçimidir.Ama rol model olarak birilerinin çıkıp insanların akıllarına genelde çizilmiş efemine imajdan ötesininde olduğunu göstermelerini isterdim..
1 Ekim 2006 da Niki Kitaetsa ile evlenen Azis'in evliliği tabi ki Bulgaristanda yasal sayılmıyor.
Youtube veya benzeri sitelerde dönen meşhur klipleriylede ülkemizde bir hayran kitlesine sahip keza bende bi kaç cd si bulunmakta(özel olarak Bulgaristandan getirttim)Albümlerinde birçok ünlü isimle çalışmaları bulunan Azis,bu sene içerisinde Tv 2 kanalında talk-show programı yapmaya başladı..
Kendisini ve cesaretini kutluyor ve şarkılarını severek dinliyoruz..
Azis'in işte olay olan videosu...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

azisin son izlediğimiz samo s tebe klibinide bloğunda görmek isteriz

Adsız dedi ki...

azis çok süper şarkıcı desi slava da öyle ikisi çok güzel düet yapıyorlar ama morandi akcent ve pink ide öneririm bir bakın bence bayyyyyyyyy
eliz_sexy_kiz67@hotmail.com

Adsız dedi ki...

İĞRENÇSİNNNNN

Adsız dedi ki...

HEPİNİZ İĞRENÇSİNİZ.......
KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...
KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...

Adsız dedi ki...

KIYAMET ALAMETLERİ BUNLARDIR İŞTE !!...
BELANI BULURSUN İNŞ..

Adsız dedi ki...

AZİS TANIMLANAMIYORSUN ÖZÜRLÜ!..

Sonsuzluk Kuyusu dedi ki...

kıyamet alametiymiş bir siktir git..

Adsız dedi ki...

Bence müzikleri gayet iyi dinlerken cinnet geçirdiğin bizimkilere hiç benzemiyo ... adam Bülent Ersoydan tek fark olarak sakallı bi de operasyon geçirmemiş Bu ülkede Bülent Ersoy un anıran bağıran ( müzik bilgisi iyi ok. ama ses yorum usulu facia aslında müzikal olarak ) sesinden dolayı geçici hafıza kaybıyla nası tipi es geçilebiliyor Azis gibi daha niceleriyle karşılaşıcaz . Ha adam cidden rezalet bi ses olur eywallah ama bence gayet iyii popüler müzik bağlamında ... hedefine ulaşmış mı evett ... eeee ??? geçmişş olsunn dar düşünce cennetimize

Adsız dedi ki...

A bi de unutmadan bu kadar işve cilve profesyonel bakışa mimiğe hakim az rastlanır bi örnek ... klipte kalbini göstereceği yerde memesini mıncıklayan bizim silikon legoları (dudaklarımda derken şarkıda popolarını göstermiyolar diye duacıyız ) asıl kütük hantal kalıo izleyince bunun yanında ... ??? memleketteki hemcinslerim açısından nüfus cüzdanındaki kadın hanesinin gözden geçirilmesi için bi fırsat mimik ve jest olarak ......fiziksel durumdan bahsetmemekteyim.eleştrip aslında içten içe popüler olma ateşi olan yurdum insanı cesaret edip bu kadar ileri gidip dene bakim sendeki karizma seni bırak yan ülkede tanınmayı bakkala kadar taşıyo mu??